Veckolinser

Veckolinser håller sig fräschare än månadslinser och är billigare att använda än endagslinser. De är därför ett bra alternativ för dig som vill spara lite pengar utan att tubba för mycket på kvaliteten. Även om dessa linser kallas för veckolinser brukar de användas i 1 – 2 veckor.

Flera olika sorters veckolinser

Det finns många olika sorters veckolinser att välja på. Det finns enstyrkeveckolinser, bifokala & progressiva veckolinser, toriska veckolinser och färgade veckolinser. Dessutom är veckolinser de mest populära dygnetruntlinserna eftersom dessa dygnetruntlinser håller sig mycket fräschare än månadslinser som man använder dygnet runt. Alla dessa linser hittar du såklart hos de linsbutiker du finner här på linserpånätet.net.

Är veckolinser något för dig?

Om du har känsliga ögon

Veckolinser är perfekta för dig som har lite känsliga ögon och som därför helst inte bör använda månadsliner. Det är ju nämligen så att linser som används i en hel månad brukar få en del proteinbeläggningar i slutet av perioden, vilket irriterar känsliga ögon. Om du använder veckolinser hinner dina linser inte få några proteinbeläggningar.

Om du vill spara pengar men ändå få fräscha linser

Veckolinser är ett bra alternativ för dig som vill ha fräscha linser men som tycker det är för dyrt att köpa endagslinser. Eftersom veckolinserna bara används i 1 – 2 veckor hinner de aldrig bli ofräscha, till skillnad från månadslinser.

Om du vill använda dina linser dygnet runt

Veckolinser är det självklara valet för dig som vill använda dygnetruntlinser. Dygnetruntlinser tar in mycket mer syre än vanliga linser och det är därför som du kan använda dem dygnet runt, men trots det blir de ofräscha snabbare än vanliga linser och därför att det bättre att använda veckolinser som är anpassade för dygnetruntanvändning istället för månadslinser.

Prisbild

Det är billigare att använda veckolinser än endagslinser, men det är lite dyrare än att använda månadslinser. För mindre än 400 kr kan du få tag på 6 par linser som du använder i 6 – 12 veckor.

Comments are closed.