Progressiva linser

Progressiva linser, eller multifokala linser, är till för dig som är närsynt men som även har blivit ålderssynt, alltså för dig som har börjat se dåligt på både nära och långt håll. De progressiva linserna har därför en mycket speciell slipning som korrigerar båda synfelen.

Att tänka på när du beställer progressiva linser

  • När du ska beställa progressiva linser på nätet för första gången, kanske hos någon av de linsbutiker du hittar här på linserpånätet.net, ska du dels fylla i linsstyrkan för din närsynthet och dels linsstyrkan för din ålderssynthet. Styrkan för din närsynthet hittar du på dina vanliga linsförpackningar och om du har använt läsglasögon i kombination med dina linser fyller du i den styrka dina läsglasögon har när det gäller linsstyrkan för din ålderssynthet.
  • Om du använder progressiva linser för första gången kommer du inte att se perfekt direkt eftersom det tar lite tid innan ögat vänjer sig, så kasta dig inte över telefonen för att klaga på dina nya linser innan du har använt dem ett par timmar, eller i värsta fall i några dagar. Efter det kommer du med all sannolikhet att se bra.

Olika sorters progressiva linser

Progressiva endagslinser. Om du använder endagslinser idag och vill fortsätta att göra det är det inget problem eftersom det faktiskt finns progressiva endagslinser. De är dyrare än vanliga endagslinser, men det kan ändå vara värt pengarna om du har känsliga ögon som ofta blir irriterade av månadslinser.

Progressiva dygnet runt linser. Passar perfekt för dig som är lite bekväm av dig och som känner för att vakna upp med perfekt syn varje morgon. De progressiva dygnet runt linserna är tillverkade av Silicin Hydrogel som släpper igenom fem gånger mer syre än vad vanliga linser gör, det är därför du kan använda dem dygnet runt utan problem.

Progressiva månadslinser. Progressiva månadslinser är ett bra alternativ för dig som inte har så känsliga ögon och vill komma så billigt undan som möjligt.

Prisbild

Endagslinser: Från 500 kr/mån för båda ögonen.

Dygnet runt linser: Från 210 kr/mån för båda ögonen.

Månadslinser: Från 135 kr/mån för båda ögonen.

Comments are closed.