Månadslinser

Månadslinser heter också 30 dagarslinser och de är meningen att man ska använda dem under en månad. Linserna ska ta ut varje kväll och sedan rengöras för att läggas i ett linsetui under natten. Morgonen därpå är de återigen redo att användas igen. Månadslinser finns i olika i olika varianter som toriska, färgade och som speciella dygnetruntlinser som du kan sova med.

Är månadslinser för dig?

Vill du spara pengar på att köpa linser och inte har för känsliga ögon är månadslinser ett bra val för dig. Månadslinser är den mest populära formen av kontaktlinser och det finns ett stort utbud att välja mellan. Viktigt är det att rengöra noga varje kväll för att inte beläggning från tårvätskan i ögat ska skapas på linserna yta. Skapas beläggning är det lätt att det skapas en irritation i ögat. Månadslinser ska bytas ut efter 30 dagar även om du som linsanvändare inte använder dem varje dag. Linserna finns i dagsläget för de flesta synfel och även för dig som har astigmatism till viss del.

Prisbild

Månadslinser är det billigaste alternativet av linser. Till skillnad från endagslinser tillkommer en kostad för linsväska och linsetui. Beroende på märke och antalet i förpackningen finns det linser i olika prisklasser från ca 200 kr.

Comments are closed.