Färgade linser

Färgade linser är till för dig som vill förändra nyansen på din ögonfärg eller testa hur du ser ut i en annan ögonfärg. Du kan använda färgade linser även om du har en perfekt syn eftersom de finns utan styrka.

Det finns två typer av färgade linser, semitransparenta linser och opakmålade linser. De semitransparenta linserna döljer inte din naturliga ögonfärg helt och används därför enbart när du vill förstärka din ögonfärg eller ändra nyansen på dina ögon. De opakmålade linserna släpper inte alls igenom den naturliga ögonfärgen och passar därför bäst för de som vill ha en helt annan ögonfärg. Tidigare fungerade färgade linser nästan bara på folk som hade ljusa ögon om de ville byta ögonfärg, men idag kan även personer med mycket mörka ögon få både blåa och gröna ögon.

Färgade linser säljs som månadslins och endagslins. Om du idag använder endagslinser för att de funkar bättre för dina ögon bör du välja färgade endagslinser. Färgade endagslinser passar också bra för de som bara vill använda färgade linser ibland, till exempel på partyt, och för de tjejer som vill matcha sina linser med sin makeup någon gång då och då. Eftersom man slänger endagslinserna efter en dags användning får man alltid nya fräscha färgade linser även det går flera månader mellan användningarna.

Comments are closed.