Endagslinser

Endagslinser växer ständigt i populäritet och det är egentligen inte så konstigt. Det finns inget bättre alternativ för dig som ständigt vill ha nya rena fräscha linser i ögonen. När du använder endagslinser sätter du in ett nytt linspar varje morgon och slänger linsparet på kvällen och behöver därför inte ens tvätta eller skölja av dem. Mycket bekvämare än så blir det inte. Det finns många sorters endagslinser, även progressiva och toriska endagslinser.

Är endagslinser något för dig?

Endaglinser är det utmärkta valet för dig som har känsliga ögon som brukar överreagera på smuts, damm och proteinbeläggningar. Endagslinser hinner aldrig drabbas av proteinbeläggningar eftersom de slängs efter en dags användning.

Endagslinser passar även bra för dig som är lite bekväm av dig och som inte orkar hålla på med linsvätskor och linskoppar. Eftersom du alltid sätter i ett nytt par på morgonen slipper du det.

Endagslinser är också utmärkta att använda på utlandsresan där saniteten kanske inte alltid är den bästa. Endagslinser riskerar inte att drabbas av bakterier och amöba eftersom du inte rengör linserna.

Endagslinser är även ett bra alternativ för dig som bara använder linser ibland. Om du använder månadslinser och låter de ligga i flera veckor tills du använder dem igen riskerar de att bli dåliga.

Prisbild

Även om endagslinser är dyrare än vanliga månadslinser har de gått ner rätt så mycket i pris och om du köper dina linser på nätet är det inte speciellt dyrt. Om du köper linser för flera månader framåt blir det billigast. Du kan köpa endagslinser för båda ögonen som räcker i ett kvartal för lite mindre än 1000 kronor vilket blir ungefär 330 kr/mån och det är inte så farligt med tanke på vad du får.

Comments are closed.